Leváltották a vezérkari főnököt

2023.04.27. 14:01

Kaposvári tábornok vezetheti a Magyar Honvédséget

Azonnali hatállyal felmentették Ruszin-Szendi Romuluszt, a Honvéd Vezérkar főnökét. Feladatai ellátásával a kaposvári származású Böröndi Gábort bízhatják meg.

Koszorus Rita

Jobbról Böröndi Gábor.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Honvédelmi Miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök azonnali hatállyal felmentette Ruszin-Szendi Romuluszt, a Honvéd Vezérkar főnökét. Az okot a minisztérium ezidáig nem közölte. 

Balról Böröndi Gábor. 

A felmentett vezérkari főnök feladatainak ellátására a kaposvári Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolta a honvédelmi miniszter. 

Böröndi Gábor, Kaposváron született, 30 éves pályafutása alatt különböző szintű parancsnoki beosztásokban szolgált a Magyar Honvédségben. Böröndi altábornagy jelenleg Magyarország brüsszeli katonai képviseletének vezetője a NATO-ban és az EU-ban. Széleskörű hadszíntéri tapasztalattal rendelkezik, korábbi vezérkari főnök-helyettes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában