Percről-percre

2023.05.09. 09:00

Matek érettségi: Somogyban közel százan vizsgáznak emelt szinten

A matekkal folytatódik az idei érettségi szezon, csaknem 75 ezren írásbeliznek közép- vagy emelt szinten kedden. Kövesd velünk a legújabb híreket folyamatosan fejlődő cikkünkben!

Sonline

Fotó: Lang Robert Kaposvar

13:20

Mutatjuk a reggeli pillanatokat fotókon.

Fotók: Lang Róbert

12:45

A középszintű matek érettségi nem hivatalos megoldásait itt találod egy helyen.

12:05

A 12-es feladat megoldásait itt, míg a 13-asét ide kattintva találod.

11:30

A 17-es az idei vizsga legkomplexebb feladata, így valószínű, hogy a legtöbb vizsgázó ezt hagyja ki a feladatlap B részében - véli az Eduline által megkérdezett szaktanár

10:00

Gráfok, kördiagram és trapéz is szerepel az érettségi második feladatlapján – írja az Eduline.

9:30

A Táncsicsban összesen hét teremben írják az emelt matekot 92-en. Közülük 25 diák táncsicsos. Mint megtudtuk az intézmény teljes tantestülete dolgozik hogy a közép- és emel szintű vizsgákat lebonyolítsák.

9:05

Kilenc órakor megkezdték a matekot országszerte.

8:55

A kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban 92-en tesznek emelt szintű vizsgát matekból. A somogyi diákok ebben az intézményben vizsgáznak emelt szinten.

8:35

A hétfői magyar után a matekkal folytatódnak az érettségi vizsgák kedden. A középszintű matekérettségi megoldására a vizsgázóknak 180 percük, emelt szinten pedig 240 percük lesz. Ez alatt két-két feladatlapot kell kitölteniük mind két szinten. A középszintű írásbelin összesen 100 pontot lehet összegyűjteni: az első feladatrészben maximum 30, a másodikban pedig maximum 70 pontot szerezhetnek a végzősök.

A magyar érettségi híreiről itt olvashatsz, bővebb cikkünket pedig itt találod.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában