Fejlődő falu

2023.06.15. 21:38

Játszótérrel gyarapodott a falu, ahol magas az anyasági támogatás

Négytornyú vár, rugós játékok, gumiütközőkkel körbevett felületek – új elemeket illesztettek a kaposszerdahelyi Szent István lakótelep játszóterébe.

K.G.

A terület fejlesztésére hatmillió forint pályázati forrást nyertek a Magyar Falu Programban. Sok a kisgyermekes család, csak az utóbbi hónapokban öt-hat újszülöttről tudnak az önkormányzatnál. Elég magas az anyasági támogatás a településen, 60 ezer forint gyermekenként, mondta el Prépost László polgármester, aki csütörtökön délelőtt ünnepélyes keretek között adta át a megújult játszóteret Gelencsér Attilával, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselőjével közösen. Felsorolták, hogy ez elmúlt két évben elnyert támogatások értéke elérte a közel 100 millió forintot Kaposszerdahelyen. Néhány beruházás a covid miatt csúszott ugyan, de megvalósult az új önkormányzati konyha, amelyet szintén átadtak, és hamarosan elindul az üzemeltetése. Közben aszfaltoztak a Rákóczi, a Petőfi utca és az Árpád utcában, vízelvezető árokrendszert alakítottak ki, és felújították az önkormányzati hivatalt, valamint a közelben parkolót is építettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában