Sonline.hu videó

2023.06.20. 17:41

Olimpiai bajnok is segíti a felzárkózást a sporttáborban

Százötven gyerek táborozik három településen, ahol hat sportágat is kipróbálhatnak négy napon át a Balatonnál.

Góz Lilla

Fotó: Nemeth Levente Foto

Számtalan élménnyel gazdagodnak a táborozók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat balatonszemesi táborában. A Felzárkózó települések programjának keretében második alkalommal rendezték meg az olimpiai ihletésű Ötrégiós Játékokat. Az ország öt nagy régiójából, a leghátrányosabb helyzetű településekről érkeztek 10-16 év közötti gyerekek, hogy hat sportágban – labdarúgás, futás, atlétika, karate, asztalitenisz, sorverseny – mérjék össze tudásukat, tehetségüket, és átéljék, milyen is egy igazi, nyári vakáció. A vetélkedők mellett strandolás, fagyizás, kertmozi is várja a gyerekeket. 

A Felzárkózó települések programban kiemelkedő esélyteremtő kezdeményezésként kap teret a sport, amely több helyszínen is beépült már a leszakadó közösségekért végzett szociális munkába. A szeretetszolgálat tapasztalatai szerint a sportprogramokra rendszeresen járó gyerekeknél már rövid távon észrevehetőek a pozitív változások, hiszen az edzésen való részvétel előfeltétele az elkészített házifeladat és a jó iskolai magatartás. 

A keddi ünnepélyes megnyitóra Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívónő, az Ötrégiós Játékok jószolgálati nagykövete, Gyurta Gergely, világbajnoki bronzérmes úszó, Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának missziós vezetője és Maka István, a Felzárkózó települések program sportszakterületi vezetője és Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője is ellátogatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában