Tekintő

2023.07.18. 18:31

Külföldi diákok ismerkedtek Kaposvárral

A fiatalok a Robert Schuman Intézet szervezésében, a „Fenntartható szociális és gazdasági fejlesztés a helyi szinten” névre keresztelt tanulmányútjuk keretében érkeztek Kaposvárra, hogy információt gyűjtsenek a helyi gazdaság- és társadalomfejlesztés legjobb mintaadó gyakorlatairól.

 A napot a Fejlesztési Központnál kezdték, ahol a csapat megismerhette a Központ tevékenységét és betekintést nyerhetett néhány fejlesztési projektbe.

A városházán Pintér Rómeó alpolgármester úr fogadta őket, a délutánt pedig a Desedán, a Fekete István Látógatóközpontban töltötték.

 Rövid gyárlátogatás keretében ellátogattak a Greencon Solutions Kft-hez, majd a napot a Keleti Ipari Parkban zártuk, ahol Kaposvár gazdaság-fejlesztési tevékenységéből adtunk ízelítőt.

 Távolabbi országokból származó és hamarosan helyi önkormányzati képviselői, polgármesteri, vagy parlamenti képviselői helyekért induló fiatalokat láttak vendégül, akik keresik a helyi gazdaságfejlesztés jó példáit, hogy ezekből a saját képviseleti helyükre merítsenek ötleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában