Siófok

2023.08.26. 17:20

Megújult a Kálmán Imre Emlékház

Megújult a Kálmán Imre Emlékház.

Sonline.hu

Fotó: Lengyel Róbert

Régi adósságot törlesztve megújult mostanra a Kálmán Imre Emlékház külső homlokzata és nyugati oldalfala, a 20. század elejét idéző díszítő elemekkel együtt. Dr. Lengyel Róbert polgármester és Jánossy Gábor önkormányzati képviselő 22-én szemlélte meg az elkészült beruházást. Minden külső fa és fémszerkezeti elem megfelelő védelemmel ellátva és újrafestve, a már korhadt párkányok kicserélve, mindez 7,5 millió forint városi költségvetési pénzből. A tendernyertes kivitelező a budapesti Gázkar Kft. volt. Következhet majd a ház belső felújítása.

A meglehetősen lepukkant állapotú külső homlokzat és nyugati oldalfal, a XX. század elejét idéző díszítő elemekkel együtt, mára teljesen megújult, fogalmazz a polgármester közösségi oldalán, ahol arra is rávilágít, hogy minden külső fa és fémszerkezeti elem is megfelelő védelemmel ellátva és újra festve, a már korhadt párkányok kicserélve. Mindez 7,5 millió Ft saját, azaz városi költségvetési pénzből valósulhatott meg. A tendernyertes kivitelező pedig egy budapesti cég lett, a Gázkar Kft.
Réges-régi adóssága volt már ez is a mindenkori városvezetéseknek. Most ez a része letörlesztve. Nézzék meg, nézzétek meg, érdemes. 
Aztán egy következő ütemben jöhet a belseje is, hisz az elektromos vezetékhálózat még  az eredeti a falakban és a rossz szigetelés miatt az alagsor is meglehetősen nedves.
Jelen lévő munkatáraimat kértem, hogy az emlékház nyugati oldalán lévő füves, bokros terület tulajdonosával vegyék fel a kapcsolatot és kérjék, hogy tegyen ott rendet.
Mert hiába szép a megújult épületünk, ha a közvetlen szomszédság meg gyakorlatilag egy ótvaros "patkány tanya". Egy hét türelmi időt szabtam erre, ha nem lépnek a szomszédok, hatósági eljárást kezdeményezek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában