Óriási zúgás előzte meg a rendőrségi helikopter lezuhanását

A katasztrófafilmekből ismert jelenetek játszódtak le csütörtök kora délután Balatonszéplak alsón, ahol vízbe csapódott egy rendőrhelikopter. Szemtanúk meséltek az ijesztő élményről a Sonline.hu-nak.

Koszorus Rita

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Biró Barbara osztálykirándulásra vitt harminc gyereket Balatonszéplakra. Éppen a helikopter baleset közelében fürödtek, a pedagógus lapunknak elmondta: a fejük felett repült el többször is a rendőrségi helikopter. – A strandolás után bementünk a szállásra és nagyjából 10 perccel később nagyon hangos zúgásra lettünk figyelmesek. Nem tudtuk, hogy vajon mi lehet az, ami ennyire hangos. Aztán hirtelen csend lett, mintha csak elvágták volna a zúgást, mondta a pedagógus. 

Ezután mint egy katasztrófafilmben a csendet gyereksírás törte meg, hiszen a parton található egy játszótér is. Vélhetően az ott játszó kicsik megijedhettek a lezuhanó helikopter látványától. 

 

– A gyerekeket nem engedtük ki, pedig szerették volna megnézni, mi történt. Mi pedagógusok mentünk ki és láttuk a piros bójákat a vízben, amivel megjelölték a helikoptert a vízben, aztán jöttek a rendőrök, tűzoltók sorban, mesélte Biró Barbara, aki kollégáival Monorról hozott gyerekeket kirándulni Balatonszéplakra. 

A szülőket felhívták, hogy megnyugtassák őket, a gyerekek jól vannak és senkinek nem esett baja. A balesetet szenvedett helikoptert kora este emelték ki a vízből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában