Egy liter üzemanyag folyt a Balatonba, felitatták a tűzoltók

Ugyan ömlött üzemanyag a vízbe, de szerencsére a katasztrófavédők megakadályozták, hogy nagyobb baj történjen.

Koszorus Rita

Péntek délután adott ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményt a csütörtöki, balatonszéplaki balesettel kapcsolatban
Mint írták a baleset 300 méterre a parttól csapódott a vízbe, a helikopter azonnal elmerült, legénysége a tűzoltók kiérkezése előtt kijutott a partra. A becsapódás helyét bójával jelölte meg az a hajós, aki a partra vitte a pilótákat. 

A szerencsétlenség helyszínére siettek a siófoki hivatásos tűzoltók, akik vízre szálltak és motorcsónakokból figyelték a vizet, hogy azonnal intézkedni tudjanak, ha üzemanyag-szivárgást észlelnek. 

A kiemelés során körülbelül egy liternyi jutott a vízbe, amelyet veszélyesanyag-felfogó hurkákkal a tűzoltók körülhatároltak, majd speciális lapokkal felitatták azt. 

A beavatkozás során a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársa is a vízen tartózkodott és folyamatos méréseket végzett, de káros, veszélyes anyagot nem talált a Balaton vizében. A sérült helikoptert a kikötőben a Székesfehérvárról érkező tűzoltódaru emelte a partra, majd a legközelebbi reptérre szállították.
Videó: Somogy VMKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában