Hír

2023.09.16. 02:24

Új tableteket kaptak a somogyi tűzoltócsapatok

Száz tabletet osztottak ki a Magyar Tűzoltó Szövetség szakmai napján, Somogyba négy készülék jutott.

Harsányi Miklós

A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége  a rendezvényhez kapcsolódva szervezte meg a 26. Flórián kupát, melyen 16 csapat mérte össze tudását.

– Oktatási bemutatók és szakmai kiállítás is kiegészítette a két napos programot, ahol csaknem 30 cég mutatta be termékeit – mondta Heizler György, a tűzoltószövetség somogyi elnöke. – A műszaki mentéseknél használt eszközökön kívül olyan berendezéseket is láthattak az érdeklődők, amit elektromos autótüzeknél alkalmazhatnak a szakemberek. S egy tűzoltóautó szimulátor segítségével vezetéstechnikai tréning is várta a jelenlévőket. 

A két napos rendezvényen összesen 870-en vettek részt, köztük csaknem 120 somogyi is bekapcsolódott a szakmai programba.  Parancsnoki fórumot és elnökségi ülést is tartottak, s Dobson Tibor vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke adta át a tableteket. Állami támogatásból sikerült beszerezni a száz készüléket, s négy somogyi csapat – a szőkedencsi, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület, a látrányi és a berzencei – is hozzájutott egy-egy informatikai eszközhöz. Heizler György hangsúlyozta: a tűzoltó egyesületek fejlesztését egy 700 millió forintos pályázat is segítheti, a kiírásra még jelentkezhetnek a szervezetek. Többek közt védőeszközöket – védősisak, öltözet –, feszítő-vágót, illetve jármű továbbá szertár felújításához is igényelhetnek támogatást. Somogyban jelenleg 45 egyesület működik, melynek csaknem ezer tagja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában