Törzsgárda

2023.10.03. 20:00

Negyvennégy éve a csontozóban ismerte meg a férjét, törzsgárda tagokat köszöntöttek a Kométában

A törzsgárda tagság száz éve működik a magyar húsiparban, de manapság már el kell magyarázni a fiataloknak, hogy mit jelent. A hűséget és az elkötelezettséget díjazták, amikor kedden a KOMETA 99 Zrt-nél a 40, 45 és 50 éve dolgozó munkatársaikat köszöntötték. A jogelődtől átvett kollégák éveit is beszámították, és közösen felidéztek, hogy sok hullámvölgyet és csúcsidőszakot is megéltek, de a kitartást nem adták fel.

Kovács Gábor László

Kollár Károlyné és Magyar Endréné 40 évvel ezelőtt 1983-ban kezdtek a csontozóban, ugyanazon a napon. Mindketten húsipari szakiskolát végeztek, és az első munkahelyükről mennek nyugdíjba. Strigáth Gyula szintén négy évtizedet dolgozott a vállalatnál. Tanulóként a húskombinátban töltötte a szakmai gyakorlatát. Munkáját alázat és precizitás jellemezi, előbb szalagvezető, majd műszakvezető lett, és 2016 óta a csontozó üzemvezetője. Völgyi Ferencné 1979-ben állt munkába, szintén a csontozóban, ahol megismerte a férjét. Gyes-ről visszaérkezve előbb normatechnológusként, majd társadalombiztosítási ügyintézőként dolgozott a cégnél. Ary Árpád 50 éve autóvillamossági szerelőként kezdte, majd a cégen belüli áthelyezéssel került a belső szállításhoz. Nyugodt, konfliktuskerülő ember, tapasztalt sofőr, aki sok tanulót nevelt. 

 

A törzsgárda tagokat Giacomo Pedrazini ügyvezető igazgató köszöntötte. Elmondta, hogy a sok szorgalmas évet és a lojalitást ismerik el, és manapság ritka, hogy valaki egész életét egy munkahelynek szentelje. Amikor 1994-ben befektetőként Kaposvárra érkezett, olyan termelési modellt talált, ahol minden munkafázist egy helyen végeztek. Akkor tucatnyi magyar húsipari vállalat működött, ma három nagy maradt. Hozzátette: hogy a kaposvári erős és prosperáló cég maradt, azt a törzsgárda tagoknak köszönhetik, és elkötelezettek a további fejlesztés iránt.  

 

Nyugdíjba mennek a törzsgárda tagok  

Ary Árpád 1973-ban tanulóként érkezett a céghez. Tíz éven keresztül a műhelyben dolgozott, majd sofőrként akár napi 25 tonna húst is megmozgatott szállítóként, de a húsáru mellett a raklaptól a göngyölegekig mindent fuvarozott a gyárkapukon belül, amit csak kellett. Voltak nehézségek, de csak a szépre emlékezik, felelte a kérdésünkre. Nagyon szeretett a Kométánál dolgozni, ezért is nem keresett magának másik munkahelyet. Januárban megy nyugdíjba, és hasznos elfoglaltságokra készül a nyugdíjas évei alatt is.  

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában