Változó egészségügy

2023.10.24. 11:26

Új helyre költözik a háziorvosi ügyelet: a főbejárattól jobbra a felnőtt, balra a gyermekorvosi

Mind a gyermek, mind a háziorvos ügyelet november elsejétől Ezredév utcai rendelőből a Kaposi Mór Oktató Kórházban költözik. A helyszínekről kedden tartott sajtótájékoztatót Héra Eszter ápolási igazgató.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Korábban már írtunk róla, hogy november elsejétől a vármegyénkben új ügyeleti eljárás indul, a korábbi Ezredév utcai helyszín helyett a Kaposi Mór Oktató Kórházba várják az ellátást igénylő felnőtteket, gyerekeket. Héra Eszter, a Kaposi Mór Oktat Kórház ápolási igazgatója elmondta, hogy a változás mind a városi, mind a város környékit is érinti. – A felnőtt háziorvosi és a gyermek rendelés négy órától tíz óráig lesz, utána pedig az Országos Mentőszolgálat szervezésében az ügyeletes kollégák látják el a kórház területén a feladatokat reggel nyolc óráig, hétvégén, valamint ünnepnapokon, munkaszüneti teljes napon – emelte ki Héra Eszter. Az ápolási igazgató elmondta azt is, hogy az ügyeleti ellátásra a főbejáraton kell érkezni, jobbra kell fordulni és a bőrgyógyászat szakrendelésén lesz a felnőtt ellátás míg a gyermekgyógyászati szakrendelés rendelőjében lesz a gyermekorvosi ellátó hely kialakítva.

Fotó: Lang Róbert

 

Héra Eszter kiemelte: a 1830- as telefonszámot kell hívni és a panaszok alapján egy gyors állapotfelmérést követően a diszpécser szolgálat dönti el, hogy a beteghez helyszínre küldik az ügyeletet, vagy elég ha másnap a háziorvost felkeresi. Héra Eszter szerint az új ügyeleti rendszer nagy előnye, hogy a sürgős esetekben azonnal meg tudják kezdeni a kórházi kezelést. – A kórházban rendelkezésre áll széles körű diagnosztika, ami egy komolyabb probléma megállapításában, valamint gyógyításában is nagy segítséget nyújt – jegyezte meg Héra Eszter.

A parlament tavaly decemberben fogadta el az egészségügyi átalakításról szóló törvénycsomagot, amelynek része volt az ügyeleti rendszer megváltoztatása is. A fogászati ügyelet továbbra is az Ezredév utcában működik majd Kaposváron, hétvégén és ünnepnapokon reggel nyolc és délután kettő óra között, a 82/427-480 telefonszámon hívható.

Fotó: Lang Róbert


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában