Helyi közélet

2023.11.22. 19:54

Évzárón találkoztak az Zipernowsky iparisták a kaposvári klubban

Évzáró találkozót tartott szerda este a Kaposvári Iparista Baráti Klub, tagjai a pécsi Zipernowsky Károly Műszaki Technikumban végeztek.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

A tíz éve alakult közösséghez 127-en tartoznak, az idén elhunyt Ift Miklósról is megemlékeztek.

– Mindenki mosolyog, örül, hogy újra látja a másikat és ez aligha véletlen – mondta Zsille Éva, a baráti klub egyik tagja. – A sok diákkori élmény, emlék erős kapocs. A szemlélet, amit egykori  iskolánkban kaptunk, az egész életünkön át végig kísért, tanárainak megtanítottak a becsületre, a tiszteletre és a szakma szeretetére. 

A csapatban orvos, kutató, jogász, mérnök és technikus is megtalálható, évente legalább háromszor találkoznak. Idén kiadtak egy könyvet is, amely az iparista életről szól és a '60-as évek elejére röpíti vissza az olvasót. Berzy Péter a 296 oldalas kiadvány szerkesztője büszke, hogy hosszú évtizedek elteltével is ennyire szoros a baráti kötelék. Melynek rangidős tagja a 92 éves Virányi Zoltán, aki még 1952-ben végzett, s 40 évig dolgozott a dél-dunántúli áramszolgáltatónál. Azt mondta: szívesen jár el a találkozókra, melyek visszahozzák a régi iskolai légkört, hangulatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában