Támogatás

2023.12.08. 16:15

A héten valamennyi pályázati támogatás célba ért

 

Somogy vármegye valamennyi, az idei évben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átvette a központi költségvetésből neki megítélt támogatást. Ennek egy része ezúttal is pénzbeli, más részét természetben kapták meg. Előbbi már korábban megérkezett a tűzoltóságokhoz, a felszereléseket, eszközöket pedig a napokban vehették át.

A pályázatokat még tavasszal írták ki az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek részére. Hatvan önkormányzati tűzoltóság pályázott a rendelkezésre álló 225 millió forintos keretre, míg a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek közül 610-en éltek a lehetőséggel, valamennyien támogatásban részesültek. Közöttük ismét 600 millió forint összértékű támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem.

A balatonboglári, a tabi, a kadarkúti, a böhönyei és a csurgói önkormányzati tűzoltó-parancsnokság a támogatás révén 18,8 millió forintot kapott működési költségeik finanszírozására.  

Huszonkilenc somogyi önkéntes tűzoltó egyesület 20,5 millió forintot a működési költségeikre fordíthat, tíz egyesület pedig természetbeni támogatásként mintegy 2,5 millió forint értékben tűzoltó szakfelszereléseket, míg 820 ezer forint értékben EDR rádiókat kapott. Az eszközöket Krám István tűzoltó ezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Tompos Gábor tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő adta át és azt kívánták, hogy minél kevesebb éles helyzetben kelljen ezeket az eszközöket használni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában