Segítség

2023.12.06. 14:25

Asztmás rohama alatt támadta meg a mentőápolót

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádol az ügyészség egy férfit, aki megpróbált megrúgni, majd megütni egy mentőst.

Kovács Gábor László

Fotó: Noiel

A vádlott az élettársa családjánál tartózkodott 2022 márciusában, amikor italozás közben asztmás rohamot kapott. Emiatt a házban lévők értesítették az Országos Mentőszolgálatot, így kis idő múlva a kiérkező mentőápoló meg is kezdte a vádlott ellátását. Az ágyon fekvő, ittas férfi azonban az asztmapipa befújását és a vérnyomásmérő felhelyezését követően azonban hirtelen agresszív lett, hangosan fenyegette és szidalmazta a mentőápolót, majd megpróbálta megrúgni. A rúgás nem érte el az ápolót, ezután a férfi az ágyból felkelve letépte magáról a vérnyomásmérőt és ököllel a sértett feje felé ütött. A mentős támadás elől hátralépett, így az ütés nem érte el. A további tettlegességet a vádlott ismerőse akadályozta meg, amikor a férfit lefogta. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlott ellen felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában