Helyi közélet

2023.12.04. 13:57

Az ABB-vel folytatott partneri együttműködés keretében a Conit innovatív kabinokat fejleszt ki tengerjáró luxushajókhoz

Sonline.hu

• A kabin prototípusa a KNX technológiát használó ABB megoldásokra épül.

• A prototípus automatizált megoldást kínál a tengerjáró hajók elektromos rendszereinek vezérlésére a nagyobb kényelem, biztonság és fenntarthatóság érdekében.

• A jövőbiztos rendszer folyamatos, központosított felügyeletet biztosít, és az elektromos terhelések automatikus vezérlésével garantálja az energiatakarékosságot.

A Conit vezető szerepet tölt be a tengerhajózási szektorban alkalmazott technológiai rendszerek terén. A több mint 100 hajón végzett rendszertelepítések során szerzett, széles körű tapasztalatának köszönhetően a Conit a villamos és elektronikai biztonsági rendszerek tervezésének és kivitelezésének, valamint a hajókon telepített, integrált villamos felügyeleti rendszereknek a szakértője.

Az évek során a luxus üdülőhajók (cruise ships) igazi tengerjáró óriásokká nőttek, egyes esetekben több mint ötezer kabinnal rendelkeznek. A tengerjáró luxushajó olyan, mint egy nagy utazó szálloda, és összetett üzemeltetési vezérlőrendszert igényel.

A kabinok modularitása és a hagyományos megoldásokhoz szükséges hatalmas mennyiségű kábelezés arra ösztönözte a Conit K+F részlegét, hogy olyan KNX-sínes kábelezési megoldást tervezzen, amelynek magja egy automatizált kabinmodul. A felügyelet és az ellenőrzés alapvető fontosságú, ezért a Conit úgy döntött, hogy egy, az eredetileg az épületek intelligens vezérlésére kifejlesztett KNX-protokollon alapuló megoldást fejleszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában