Fotók

2023.12.21. 17:23

Dalokkal lepték meg a kaposvári idős otthon lakóit az ünnepek előtt

Dalokkal, versekkel örvendeztette meg a Liget otthon hatvan lakóját a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából a Füred Rock Színkör csütörtökön

Góz Lilla

Műsorukért cserében az idősek maguk készítette ajándékokkal lepték meg a fellépőket. Szita Károly, Kaposvár polgármestere 1994 óta minden évben részt vesz az intézmény karácsonyi ünnepségén. Köszönetet mondott a dolgozóknak, hogy az év minden napján mindent megtesznek az otthonban élőkért. A polgármester egy ünnepi történetet is elmesélt az időseknek. 

Édességcsomagot és éthordó készletet kaptak a lakók az önkormányzattól és a Kaposvári Szociális központtól. Lelovicsné Tóth Éva, a Liget Otthon szakmai vezetője elmondta: hagyomány már, hogy minden ünnep előtt műsorral kedveskednek lakóiknak. 

– Kézműves foglalkozásokkal már hangolódtunk az ünnepre, együtt dísztettük fel a két fát, amelyet Perlaki József képviselőtől kaptunk, a családtagok vagy eljönnek vagy elviszik hozzátartozókat, valamint halételekkel, sültekkel, süteményekkel kedveskedünk karácsony napján a lakóinknak – tette hozzá az intézmény vezetője. Kübler Jánosné május óta a Liget otthon lakója. – Az ünnepekre az unokáim hazavisznek, de jövök majd vissza, szeretek itt lenni – tette hozzá.

A kaposvári Tenisz panzióban pedig a Polgári Nyugdíjas Klub karácsonyváró rendezvényét tartották csütörtök délután. Az időseket Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere köszöntötte.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában