Kefeszőr a szerencsére

2024.01.03. 09:52

Szita Károly fogadta a város kéményseprőit

Immár 30 éve hagyomány, hogy az új év első munkanapján kéményseprők keresik fel a városházát Kaposváron.

Harsányi Miklós

Szita Károly polgármester kedden 2024-ben is három szálat húzott ki a lószőrből készült keféből. Farkas József, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vármegyei szervezetének vezetője a somogyi kéményseprők nevében jó erőt, egészséget és kéményseprő-szerencsét kívánt. 

Szita Károly akárcsak az elmúlt 30 évben, ezúttal is három szőrszálat húzott ki a kéményseprő keféből. 
– 1994 óta szerencsét hozó hagyománya van, hogy a város polgármesterén keresztül kívánnak boldog új esztendőt kéményseprőink a kaposváriaknak és a somogyi polgároknak. – Remélem, hogy az idei jókívánságok is szerencsét hoznak. Az eddigiek, bármilyen nehéz pillanatokon vagyunk túl és bármennyi gondunk volt a mögöttünk hagyott években is, azért szerencsét hoztak, hiszen megmaradt a közösségünk, együtt vagyunk, és ez a legfontosabb. Ezt várom 2024-től is, és talán azt, hogy egy háborúmentes, békétlenséget nem hozó, hanem a békét eredményező év lesz előttünk – mondta Szita Károly. 

– Alapvetően mindenhol szívesen látnak minket – mondta Magda Zoltán kaposvári kéményseprő, aki először vett részt a városházi köszöntésen. – Négy éve dolgozom a csapatban, és azért választottam a szakmát, mert tetszett. Sok emberrel találkozom, egy részük babonás, ha meglátnak egy kéményseprőt, akkor rögtön megfogják a gombjukat. Két része van a munkánknak, a kötelező társasházi feladatokon kívül a megrendeléses családi házas kéményseprés. 

A somogyi állományban jelenleg összesen 36 kéményseprő dolgozik, Kaposváron 33 ezer társasházi, illetve 35 ezer családi házas kémény van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában