Új köntös

2024.01.30. 08:43

Megújul Lakócsán a rendezvények helyszíne

A község önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz TOP Plusz 1.2.1-21 kódszámú „Élhető települések” című konstrukcióra benyújtott pályázatának keretében 149,99 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A fejlesztés célja az 570 lakosú kistelepülés központjában lévő sport- és rendezvényterem megújítása. Az érintett fejlesztési területek a község Szabadság utcai és Fodor József u. 5. szám alatti területeket érintik. 
A beruházás során a 480 négyzetméteres, kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló sport- és rendezvénytermet kívül-belül felújítják oly módon, hogy a kulturális és a közösségi funkció használattól függő tér- és időbeli elkülönítése megoldható legyen, ugyanakkor konzekvensen ne kerüljön szétválasztásra. Ugyanakkor eszközbeszerzésre is fordítanak a pénzből. 
A tervezett infrastrukturális fejlesztések során tetőfelújítás, nyílászárócsere, villamosberendezés- és fűtéskorszerűsítés lesz. Kicserélik a padlóburkolatot, akadálymentesítenek, szükség szerint vakolat- és festésjavítás, külső vakolat, lábazat javítása és szigetelés valósul meg, illetve napelemeket telepítenek. A fejlesztés részeként élhető települési környezet kerül kialakításra, ami hozzájárul a település klímabarát megújításához. A beruházás várható elkészülésének időpontja 2025. szeptember 28. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg. A projekt támogatási azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00072. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában