Somogyi Nyugdíjasok

2024.03.21. 09:59

A zene és az éneklés élteti az ádándi népdalkör tagjait

Immár hagyományosan műsoros esttel és bállal köszöntötte a tavaszt az ádándi népdalkör.

Varga László

A közelmúltban megtartott eseményre meghívást kapott a Nyugdíjasok Siófoki Egyesülete, a Buzsáki Boszorkányos Népi Együttes, az országosan is ismert, helyi Jeratel hastáncosok csapata, valamint Bognár Gyula Artisjus- díjas zeneszerző és énekes. 

Házi Ferencné művészeti vezető elmondta, hogy mindenképpen olyan énekeseket, táncosokat, verselőket kívántak Ádándra hozni, akik színvonalas produkcióikkal vidámmá, boldoggá teszik a közönséget. A siófoki táncosok és énekesek hangulatos műsorral rukkoltak elő, a buzsákiak somogyi táncokkal örvendeztették meg a nézőket, a hastáncosok is nagy tapsot kaptak, míg Bognár Gyula kedvenc dalainkat énekelte rendkívül igényesen. 

A rendezvény sikeréért sokat tettek a népdalkör tagjai is, akik a nők és férfiak kapcsolatáról, szerelemről adtak elő gyönyörű népdalokat és nótákat, emellett aktív szerepet vállaltak a szervezésben és az adományozásban is. 

– Sajnos kevesen vagyunk már, és bár a községi rendezvényeken még részt veszünk, betegségek miatt vidékre már nehezebben jutunk el – jegyezte meg a karvezető. – A zene, a dalolás azonban éltet minket, a valahová tartozás érzése pedig összeköt bennünket. Jövőre 40 évesek leszünk, reméljük addig még mind együtt maradunk. Várjuk a fiatalokat is közénk, akik ugyan nehezen mozdulnak, de bizakodunk a megújulásban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában