A legjobbak között a balatonmáriai cukrászok

2024.03.08. 14:00

Aszalt datolya hódít a fagyiban

Budapesten rendezték meg a napokban a Gelato Festival World Masters szakmai versenyt, amelyen több balatoni cukrászda is részt vett.

Koszorus Rita

A versenyen Papp Balázs, a marcali Mester Cukrászda fagylaltkészítője Tojáslikőrös diótorta kreációjával indult. 
Pálfi Attila a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó Cukrászda Kesu fantázianevű jeges finomságával szállt versenybe. – Egy enyhén sós kesudiófagylaltot készített, amibe egy saját főzésű aszalt datolya variegátót tettem és rubi csokit. Egy különleges szilikonforma segítségével készült a díszítése, ezt a saját üzletben is már készítem. Már 2019-ben értem el vele sikert, benne voltam Európa legjobb 14 harminc év alatti fagylaltkészítője között – mondta Pálfi Attila. Aki ugyan most nem jutott tovább a legjobb kilenc közé, de elismerően szóltak a zsűritagok a kreációjáról, amelyet már most is bárki megkóstolhat, hiszen a cukrászda hétvégente nyitva tart. 

Pálfi Attila és a kesus fagyi. Forrás: FB


Ugyancsak Balatonmáriafürdőről a Pingvin Fagyizó és Cukrászda is versengett a továbbjutásért Virág Aida Wilheimné Agoudan Mogyoró mocca mese kreációjával. 

A legjobb kilenc közé került a Gelato Festival World Mastersen az első, 2022-es körben Somodi János, az ugyancsak balatonmáriai Florida Fagyizó cukrásza. Akinek jó esélye van arra, hogy a világbajnokságra is kijusson, de addig még finomítgatja a receptet. 

– A sütőtökös mandula olyan jól sikerült, hogy tavaly az Év fagyija is lett, de azóta már módosítottam kicsit a receptjén. Tehát foglalkozom vele, hogy a lehető legjobb ízkombinációt vigyük a jövő évi olaszországi versenyre, mondta a Sonline.hu-nak Somodi János. 
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában