Somogyi Nyugdíjasok

2024.03.07. 06:23

Eltemették a telet és most nyitni próbálnak mások felé

Bár a farsang időszaka már régen véget ért, azért a fonyódiak a hét végén még rásegítettek a télűzésre, amelyből a helyi Naplemente Nyugdíjas Klub tagjai is kivették részüket.

Varga László

Jászfalvi Anna klubvezető lapunknak elmondta, hogy a téltemetéssel remélhetőleg minden rosszat maguk mögött hagytak, ezzel együtt egy eseményekben gazdag, tartalmas időszak is lezárult a közösségük életében, amely a saját programokon kívül a városi rendezvényeken való részvételüket is jelentette. 
A társaság irányítójától azt is megtudtuk, hogy húszan találkoznak heti rendszerességgel, ilyenkor jól kibeszélgetik magukat, de szeretnek kézműveskedni is, és szinte valamennyi alkalommal 10–15 perces kortalan tornára is sor kerül. – Jó együtt lenni az ismerősökkel, szeretünk jókat beszélgetni és remek hangulatúak voltak a kirándulásaink is – tette hozzá. – Az önkormányzat nem csupán az utazásaink költségeihez járult hozzá, de a szép klubhelyiséget is ingyen biztosítja számunkra. Erdei Barnabás alpolgármester pedig rendszeres résztvevője a foglalkozásainknak, tőle a várossal kapcsolatos legfontosabb kérdésekről is tájékoztatást kapunk. 
Nagyon jó a kapcsolatuk a mozgáskorlátozottak boglári csoportjával is, legutóbb például a karácsonyi rendezvényükön vettek részt. A jövőben szeretnének nyitni a vármegye más nyugdíjas közösségei felé is, örömmel fogadnának el meghívásokat, mint ahogy ők is szívesen látnának más szervezeteket a köreikben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában