III. Országúti Kerékpáros Maraton Országos Bajnokság és IX. Balaton Maraton Szabadon

2024.04.20. 18:46

A Balaton körül tekerhetünk: izgalmas kihívás vár a kerékpárosokra!

Siófok pezsgő központja június elején kerékpárosok színes forgatagával töltődik meg. A Balaton Maraton és az Országúti Kerékpáros Maraton Országos Bajnokság nem csak a résztvevők, hanem a sportot és a Balatont szerető látogatók számára is kihagyhatatlan esemény.

Hajdú Marianna

Fotóillusztráció

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

A Balaton partján rendezik Balaton Maraton és a hozzá kapcsolódó III. Országúti Kerékpáros Maraton Országos Bajnokságot, amely igazi ünnep a kerékpározás szerelmeseinek. Az esemény nem csak sportteljesítményről, hanem a Balaton és környékének szépségéről is szól.
Az esemény célja amellett, hogy a kerékpáros sportot szeretnék népszerűsíteni, az amatőr versenyzőknek is lehetőséget kapnak, hogy megmérettessék magukat, és akár kvalifikáljanak a világbajnokságra. 
A verseny Siófok Fő terén veszi kezdetét, ahol a Víztorony adja a startvonalat. Innen indulnak a bátrak a 200 kilométeres útvonalra, amely a Balaton körül vezet keresztül Somogy, Zala, Veszprém, és Fejér megyén. A táj szépsége, a friss balatoni levegő, és a közösségi élmény garantált motiváció minden résztvevő számára.
A Balaton Maraton nem csak a profiknak szól. A "Szabadon" kategória lehetőséget ad azoknak is, akik saját tempójukban, időmérés nélkül szeretnék teljesíteni a távot. Ez a lehetőség különösen azoknak szól, akik a részvétel öröméért állnak rajthoz, nem pedig az élsport kihívásaiért. 
További részleteket a verseny oldalán olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában