Étel

2024.04.02. 15:14

Tavaszi csirkés rakottas

Harsányi Miklós

Hozzávalók: 50 deka csirkemellfilé, három sárgarépa, 30 deka kelbimbó, két deci tejszín, egy fej fokhagyma, két tojás, 15 deka reszelt sajt, egy csokor felaprított petrezselyem, két evőkanál étkezési keményítő, olívaolaj, só, bors, szerecsendió, zsemlemorzsa.

Elkészítés: a répát felkarikázzuk és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a keményítővel simára keverjük.

A megmosott és szárazra törölt csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megforgatjuk a keményítős masszában, majd egy serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét oldalát pár percig elősütjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és elrendezzük benne a húst. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájákkal, ízesítjük fokhagymával, szerecsendióval, petrezselyemzölddel, és megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. A felét ráöntjük a húsra, majd ráhalmozzuk az előtte megpárolt zöldségeket, a sárgarépát és a kelbimbót. Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és a maradék tejszínt is rácsorgatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában