kultúrkamion

2018.10.27. 14:00

Mobilszínház viszi házhoz a kultúrát

Adott egy kamion, amellyel a kultúrát szállítják településről-településre. Szeptember vége óta egy mobilszínház járja a falvakat, városokat, amelyben hetven főnek biztosítanak mozi és színházi előadásokat. Péntektől Fonyódon találkozhatnak az érdeklődők a kultúrkamionnal.

Góz Lilla

Fotó: magyaridok.hu

– 2018 őszén született meg a vízió, hogy kisebb közösségeknek, falvakba juttassuk el a mozi és színház élményét – mondta Slang Ádám. A Kultúrkamion projektvezetője hozzátette: szeptember óta járják az országot mobilszínházukkal. A hetven férőhelyes kamion alkalmas színházi előadásra, kiállításra, mozira is egyaránt.

– Színpadi produkciót 4-5 színművésszel tudunk biztosítani. A mozinktól csak az imax jobb, 7.1-es hangrendszerrel rendelkezünk – tette hozzá Slang Ádám. A projektvezető megjegyezte: a tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek örömmel fogadják a házhoz menő kulturális szolgáltatást. A kamion uniós támogatással valósult meg, amelyet egy egyesület, az Esztrád Színház üzemeltet. Ingyenesen is biztosítanak előadásokat, valamint egy kedvezményes tiszteletjegy ellenében nézhetik meg a látogatók egyes műsorokat.

– A guruló színház segítségével a legkisebb településre is eljuttatható a kulturális élmény – mondta el Slang Ádám. – A kultúrkamion műsorát a közönség igényeinek megfelelően átfogó kutatás után alakítottuk ki. Elsődlegesen a magyar filmek bemutatására törekszünk, hiszen kiemelt célunk a magyar kultúra minél szélesebb körben történő terjesztése. Elismert színházrendezők koncepciója alapján vígjátékok, drámák, krimik, musicalek és gyerekelőadások lesznek láthatók neves magyar színészek közreműködésével.

Péntektől vasárnapig ismét Fonyódon találkozhatunk a Kultúrkamionnal. Az Országos Rajzfilmünnep alkalmából a gyerekek láthatják a kockásfülű nyulat, Bogyó és Babócát, valamint egy világlátott egérkét. Mindemellett zenés kreatív foglalkozásokat is szerveznek a látogatóknak. Fonyódról a fővárosba veszik az irányt, egy karbantartást követően huszonkét napon át a Millenárison lesznek a Mikulásgyárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában