galéria

2021.04.12. 11:30

Ismét szabadtéri színházat csináltak a lakótelepekből

Házhoz viszik a színházat Kaposváron. Tavaly tavaszal indult és most folytatódik az egyedülálló kezdeményezés: színházi páhollyá változtatják negyven percre a lakótelepi erkélyeket.

Turbéki Bernadett

Szabadtéri színházzá lényegült át egy bő fél órára a lakótelepi játszótér Kaposváron; a hétvégén öt helyszínen tapsolhatott a közönség a Csiky művészeinek. – Áprilisban huszonegy helyszínen tartunk előadást, eddig három produkció készült el, s a kínálatot folyamatosan bővítjük – mondta lapunknak Fehér Euridiké, a színház marketingigazgatója.

 

– Kényszerhelyzet szülte ezeket az előadásokat, hiszen a színházak nem látogathatók. A közönséget és a játék iránti igényünket egyaránt kiszolgáljuk ezekkel a kitelepülésekkel – monda Sarkadi Kiss János, a Fogat Fogért előadás rendezője. – A XX. század első felének magyar kabaréjeleneteiből válogattunk, mert a közönséghez ezek állnak talán a legközelebb. Fontos, hogy a sok rossz hír között, amely mostanság körbe veszi őket, ne felejtsenek el nevetni.

Három hétig készültek az előadásra. – Nagyon más ez a terep, ahol gyakran megviccel az időjárás. Ajándéknak szánjuk az előadást a nézőknek, nekünk pedig az a jutalom, hogy fenn tudjuk tartani az érdeklődésüket – mondta Zsíros Linda, az egyik főszereplő.

Értékelik a nézők

Lecserélték az otthonkát, a mackónadrágot és csinosan felöltözve tisztelték meg az előadókat a nézők. A Búzavirág és a Pipacs utcából is érkeztek. – Tavaly felénk is játszottak – mondta Kenyeres Jánosné. – Nagyon szeretjük a kaposvári társulatot, rettentően hiányzik, hogy színházba mehessünk. – A Kinizsi lakótelepről jöttem át, nagyon ritkán jutok el színházba, de ez egy remek alkalom egy kis szórakozásra – mondta Kovács Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában