országos siker

2021.11.05. 11:30

Az aranysarkantyúig meg sem állnak a siófoki táncosok

Különdíjat érdemeltek ki a Balaton Táncegyüttes művészeti vezetői az ország legrangosabb szólótáncversenyén, Békéscsabán.

Koszorus Rita

A Tabán Táncegyüttes különdíját kapta a Fodor Janka és Csuti Péter alkotta páros, akik somogyi ugrós mellett kazárbokri csárdást és mérai csárdást is táncoltak a nívós seregszemlén. – Már az nagyon nagy dolog, hogy a székesfehérvári selejtező után bejutottunk a békéscsabai döntőbe – mondta lapunknak Fodor Janka. Hozzátette: a különdíjjal nagyon elégedettek, hiszen a cél annyi volt, hogy eljussanak a döntőbe.

– A mezőny nagy részét hivatásos táncművészek alkották – vette át a szót Csuti Péter. Siófokról korábban nem nagyon volt versenyző, de megyei szinten is remek a páros teljesítménye, hiszen a 25. Országos Szólótáncfesztiválon Somogyból csak a siófoki párt díjazták a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezett megmérettetésen.

A táncosok nagyon sokat készültek a fesztiválra, mint mondták, a somogyi tánc magabiztos terep volt számukra.

A kalotaszegi jelentette a nagyobb próbatételt

– A kalotaszegi nagyobb megerőltetést jelentett, mivel ez nagyon más, ezzel küzdöttünk is, és nagyon sokat próbáltunk – emlékezett vissza Fodor Janka. Abban egyetértettek a siófoki táncosok, hogy nagyon megérte a sok próbát és gyakorlást.

– Az ország krémje szerepelt a versenyen, hivatásos, aranysarkantyús táncművészekkel mérethettük meg magunkat, ez óriási élmény és büszkeség – mondta Csuti Péter. A páros jelenleg a Balaton Táncegyüttessel készül a hamarosan kezdődő Szekszárdi Országos Néptáncversenyre és az Együd Árpád születésének 100. évfordulójára rendezett decemberi, siófoki gálára. S természetesen a jövő évi Országos Szólótáncfesztiválra is gyakorolnak, hiszen a végső cél az aranysarkantyú megnyerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában