színházi élet

2021.11.04. 09:00

Hunyadkürti György negyvenhat évad után is tovább játszana a Csikyben

Negyvenhat éve játszik folyamatosan a Csiky Gergely Színház társulatában Hunyadkürti György.

Turbéki Bernadett

A születésnapját ünneplő művész már áprilisban betöltötte a hetvenediket, ám a járvány miatt el kellett halasztani az ünneplést. Szita Károly szerda délután a színpadon köszöntötte a Csiky oszlopos tagját, aki arra a kérdésre, hogy a csaknem fél évszázadnyi idő alatt mi volt a kedvenc szerepe, nem tett különbséget alakításai között.

– Nem létezik számomra jó vagy rossz szolgálat, csakis szolgálat van – mondta szerényen az idén hetvenéves színművész, aki arra kérte a polgármestert: engedjék meg, hogy addig játszhasson a Csikyben, ameddig szeretne.

Szita Károly egy ezüst cigarettatartóval köszönte meg Hunyadkürti György szolgálatát. A színművész a negyvenhat Kaposváron töltött évadból a Pro Urbe Díjjal járó pecsétgyűrűjére a legbüszkébb, amelyet meg is mutatott a köszöntőknek, majd a polgármestert meginvitálta a kedvenc helyére a színházi tetőteraszra, ahol napközben legszívesebben tartózkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában