Fonyód

2022.03.31. 16:00

Telt ház és kishuszárok fogadták a művészt

Koszorus R.

Nagy sikerű koncertet adott a hétvégén Mága Zoltán hegedűművész a Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban. A zenész és vendégei a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat programjaként látogattak el a dél-balatoni városba, ahol akkora érdeklődés övezte a rendezvényt, hogy nem fértek az érdeklődők az épületbe. A kint rekedtek egy kivetítőn követhették figyelemmel a koncertet, amelyen több mint félmillió forint gyűlt össze a kárpátaljai magyarok megsegítésére. – Amikor a kulturális intézményeink munkatársai felvetették a koncert ötletét, még nem gondoltam, hogy a fonyódi templomot is kiválasztja Mága Zoltán helyszínnek, de a kollégáim olyan jól lobbiztak, hogy hozzánk is ellátogatott a művész, mondta Hidvégi József polgármester. 
Mága Zoltánt lenyűgözte a páratlan fonyódi panoráma, amely a templom elől nyílik a magyar tengerre. A hangulatot csak fokozta, hogy a fonyódi kishuszárok álltak sorfalat a koncert közben, s végül Mága Zoltán, valamint Oszvald Marika és Boncsér Gergely operaénekesek, illetve Szulák Andrea koncertje a tervezett egy óra helyett kétórásra sikerült. Koszorus R. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában