Kálmán Imre Emléknapok

2022.10.27. 20:00

Viszkis és málnás bonbonnal emlékeztek az Operettkirályra

A Kálmán-emlékplakettesek kóstolták meg elsőként azokat a különleges bonbonokat, amelyeket Leányvári Krisztina, siófoki cukrász, szakoktató készített el a operettjeiről híres magyar zeneszerző emlékére szervezett emléknapokra.

Góz Lilla

Fotó: Németh András

Kálmán Imre 140 éve Siófokon született, emlékére a város egy hetes programsorozatot szervezett. Szerdán este az elmúlt években az önkormányzattól kapott Kálmán-emlékplakettes művészek kóstolhatták meg elsőként az édességeket, mielőtt színpadra álltak a telt házas operettgálán. – Még mindig nyaldosom a számat, nagyon ízlett mindegyik bonbon – mondta el Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő. 

kálmán imre emléknapok siófok balaton
Fotós: Németh András

Hozzátette: nagy boldogság számára, mikor a magyar zeneszerző alkotásait énekelheti. – A magyar népzenét is magába foglalják darabjai, csupa tűz, temperamentum, szenvedély – jegyezte meg az operetténekes. – Hetek óta dolgoztam a bonbonokon, szerettem volna különleges ízeket becsempészni a kreálmányaimba – mondta el Leányvári Krisztina. 

kálmán imre emléknapok siófok balaton
Ennivaló hangszerek. 
Fotós: Németh András

Készített narancsos-csokoládésat, joghurtos málnapüréset, fehér csokoládés hegedű formájú mogyorós-vanília krémmel töltött édességet. A férfiaknak mézes-viszkivel töltött szivar formájú édességet alkotott. – Csokoládét adni mindig öröm, boldogsághormont szabadít fel, ötféle bonbont készítettem, amelyeken egytől egyig megjelenik rajtuk egy pecséten Kálmán Imre – mutatta a csokoládékat a siófoki cukrász. 

kálmán imre emléknapok siófok balaton
Fotós: Németh András

Mihalovics Dóra, Siófok város önkormányzata kommunikációs és turisztikai irodájának vezetője elmondta: a következő napokban folytatódik a 15-ik Kálmán Imre Emléknapok programsorozat. Hozzátette: a pénteki a Kálmán-dalokat dzsesszesítve hallhatjuk az Apáti Dixieland együttes előadásában. – Kálmán Imre az operett műfajában olyat alkotott, amely egészen New Yorkig elhallatszott, méltán lehetünk büszkék városunk egykori lakójára – mondta el Mihalovics Dóra. Hozzátette: a Kálmán Imre bonbonok a közeljövőben piacra kerülnek és bárki megvásárolhatja a finomságokat. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában