Gyönyörű természet

2023.03.27. 10:38

Nárcisz és tulipán színesíti a tavaszi virágszüretet Kőröshegyen

Húsvétkor szélesre tárja kapuit a Kőröshegyi Levendulás, ahol várhatóan 50 ezer nárcisz, és félmillió tulipán fogadja a kirándulókat. Idén bevezetik az online jegyvásárlást. Addig is a mai napon ingyenes a belépés, igaz, még csak nárciszt lehet szedni.

Krausz Andrea / Likebalaton

Színpompás tulipánsorok Kőröshegyen Fotó: Krausz Andrea

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Kőröshegyi Levendulás első nagy akciója, a tulipánszüret. A panorámájáról híres családi kertészetben másfél hektárnyi területen kerültek a földbe a virágok. Vigyáznak 100 ezer tulipánra Káprázatos látványt nyújt a hosszú sorokban rendezett félmillió színes tulipán, melyek között óvatosan lépkedve szedhetünk magunknak egy-egy szép csokorra valót. De azok is jól érezhetik magukat, akik csak a jó levegő és a természet látványa miatt érkeznének. A terület tulajdonosa 100 ezer tulipánt nem enged leszedni, így a nézelődők is élvezhetik a virágok látványát. 

Húsvétkor egészen biztos, hogy kinyitunk, és úgy tűnik, hogy már akkor is lehetőség nyílik a tulipánszedésre.A virágzás természetesen az időjárástól függ.

 – mondta a likeBalaton.hu-nak Szabó Lajos, a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa. 

Ugyanakkor 50 ezer nárcisz is várja a látogatókat, és bekapcsolódva a “Húsvéti kalandok Kőröshegytől  Balatonföldvárig” elnevezésű térségi programba, minden nap meghirdetjük a tojáskereső játékunkat 

– hívta fel a figyelmet Szabó Lajos. A Kőröshegyi Levendulásban április 13-tól 23-ig hirdették meg a tulipánszüretet. De elképzelhető, hogy már a húsvéti hétvégén is szedhetünk a pompás virágokból.

Azonban a zsúfoltság elkerülhető, ha a látogatást hétköznapokra, vagy korán reggeli, esetleg a késő délutáni időpontokra időzítik. Idén újdonságként bevezették az online jegyvásárlást. Előre meg lehet venni a jegyeket, melyek kedvezményesebb és gyorsabb bejutást ígérnek a látogatók részére. A részletekkel hamarosan megismerkedhetnek az érdeklődők. 
Idén is lesz különleges óriás tulipános szelfipont, valamint baba-mama szoba, akadálymentesített mosdó és virágbolt is várja a kirándulókat.

 Sokszor magam is elcsodálkozom, hogy mennyi embert vonz a tulipánszüret. Talán azért mert folyamatosan fejlesztünk, szépítjük a területet. Idén nem lesz online rendelés, vagyis megszűnik a csomagos tulipánküldés. Családi gazdaság lévén most minden energiánkat arra fordítjuk, hogy az ide érkező vendégek jól érezzék magukat 

– fűzte hozzá Szabó Lajos.

Amíg a tulipánok kinyílnak, addig is szedhetünk nárciszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában