Utazás a vásznon

2023.03.16. 16:26

Önálló tárlaton mutatkozott be a jutai alkotó

Színes álmok címmel nyílt meg csütörtökön Szummer Márta amatőr alkotó festményeiből kiállítás a Toldi Galériában.

Harsányi Miklós

Szummer Márta festményeiből nyílt tárlat csütörtök délután a Toldi lakótelepi tagiskola galériájában. A látogatók összesen huszonhét művét tekinthetik meg a tárlaton. A kiállítást Nagyné Szekeres Aletta nyitotta meg. A megnyitó fényét emelte, hogy két volt toldis diák, Sipos Levente Örs és Horváth Bálint Gergely adott elő egy zenei darabot.

– Ha elkezdek festeni, abban a pillanatban hirtelen megszűnik a külvilág – mondta az alkotás folyamatáról Szummer Márta. – Csak az alkotásra összpontosítok, s élvezem azt a nyugalmat, ami ilyenkor eláraszt. Gyerekkori álmom vált valóra, amikor Soós Tibor festőművész segítségével 2007-ben elkezdtem foglalkozni a festészettel. A mostani tárlaton az utóbbi három évben készült képeimet állítottam ki.

Szummer Márta Adelmann Gusztáv, Kurucz Miklós és Kertész Sándor Székely Bertalan-díjas festőművészen kívül sokat tanult Takács Zoltántól, Ország Lászlótól és Madarászt Tibortól is. Egyik kedvenc témája a természet, de szívesen fest portrét is, eddig négy saját kiállításán mutatta meg munkáit a nagyérdemű számára, s emellett több csoportos tárlaton is bemutatkozott már, s  két festőtársával egy horvátországi rendezvényen is részt vett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában