Színház

2023.04.04. 19:39

Olimpiát hoznak Kaposvárra a kulturális szervezők

Kettő színházi előadást láthatnak a nézők Kaposváron a 10. Színházi Olimpia programjain belül. Erről Mészáros Tibor a Csiky Gergely Színház művészeti igazgatója beszélt az országos esemény kaposvári sajtótájékoztatóján kedden.

Marosi Gábor

Május 15-én a bulgáriai Plovdiv Drama Theatre előadásában, Alessandro Baricco Selyem alkotását láthatja a közönség. A darabot feliratozzák majd a közönségnek. Május 22-én a csíkszeredai Csíki Játékszín érkezik Kaposvárra. Az erdélyi társulat William Shakespeare III. Richárd című királydrámáját adja elő.

Vidnyánszky Attila a X. Színházi Olimpiát szervező Nemzeti Színház igazgatója, az olimpia művészeti vezetője online csatlakozott a sajtótájékoztatóhoz. Beszédében elmondta, 58 ország, 400 társulat, 750 produkció és majdnem 8000 résztvevő szerepel országosan a jubileumi olimpián. Kiemelte, soha ilyen méretű színház esemény nem volt még Magyarországon. A színházi olimpiát április elseje és július elseje között szervezik meg hazánkban.

Az esemény részeként Bábművészeti Világtalálkozót is rendeznek az országban, melynek Kaposváron a Bábszíntér ad otthont. Pályi János művészeti vezető elmondta, április 24-e és június 24-e között mintegy negyven előadást láthat majd a közönség a városban. Szita Károly Kaposvár polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, amikor a szervezők kiválasztották a magyarországi helyszíneket, akkor Kaposvár a döntésben kiemelt helyen szerepelt. Nem véletlenül, hiszen a színháznak jelentős hagyományai vannak, csakúgy mint a Bábszintérnek – tette hozzá a polgármester. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában