Ajánló

2023.06.27. 20:36

Két kiállítással nyílik újra a siófoki víztorony

Pénteken, vagyis június 30-án nyílik meg ismét a siófoki víztorony a látogatók előtt. Megújult tartalommal várja a város emblematius épületének kupolája a turistákat ezen a nyáron.

K.R.

Két új kiállítással tér vissza a siófoki víztorony, június 30-án. Amint arról írtunk, az épület bezárt, miután az emeleten található kávézó bérlőjének szerződése lejárt az üzemeltetésre és felújításon esett át a létesítmény. Ezt követően döntöttek arról, hogy a BRTK Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház tölti meg tartalommal a megüresedett helyet. Erről korábban a Sonline-nak Lőcser Edit könyvtárigazgató beszélt. Elmondta: az egyik kiállítás Varga Imre szobrász életútját és munkásságát mutatja be, a másikban pedig helytörténeti emlékeket tesznek közzé, amelyhez egy felhívást is közzétettek, mely szerint minden olyan emléket várnak a városlakóktól, amelyek Siófok történetének fontos állomásairól mesélnek, mondta a könyvtárigazgató. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában