Fotók és videó!

2023.07.13. 19:30

A jó borok mellé szól a jazz Balatonbogláron

Elkezdődött a Jazz és a Bor Fesztiválja Balatonbogláron csütörtökön este. A négynapos eseményt 23. alkalommal szervezik meg a művelődési ház udvarán. Az első este százan élvezték a zenét és a balatoni borokat.

Marosi Gábor

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

A Nagy János Trió és a Borbély Mihály Quartet zenei előadásával kezdődött el az idei fesztivál Balatonbogláron. A jazz szerelmesei szombat estig összesen nyolc zenei produkciót hallhatnak és több tucatnyi bort kóstolhatnak meg. 

Szalai Tünde „Tücsi”, a „Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesületének programkoordinátora elmondta, 25 évvel ezelőtt alapítottak egy jazzklubot, és arra gondoltak, hogy nyaranta kellene szervezniük egy olyan eseményt, ami megmozgatja a zenei stílus iránt érdeklődőket. – A jazzhez nagyon jól passzolnak a borok, és mivel egy bortermelő vidéken élünk egyszerűen össze tudtuk kötni a kettőt – mondta Szalai Tünde. 

– A kezdeményezésünknek nagy sikere lett, és egy kivétellel minden évben megszerveztük az eseményt. Az idei év attól is különleges, hogy nemcsak a művelődési ház udvara, hanem a helyi evangélikus templom is helyet adott egy zenei eseménynek. Pénteken este ott lép majd fel a Modern Art Orchestra – Sacred Music. Különleges lesz a szombat esti koncert is, melyen a Modern Art Orchestra és a Debreceni Kodály Kórus mutatkozik be. Az eseményt a Veszprém-Balaton 2023 programsorozat keretében szervezik meg – tette hozzá Szalai Tünde. 

A pincészetek számára is fontos esemény a fesztivál. Katona Zsófia, a Katona Borház borásza megkeresésünkre elmondta, mind a négy napon kínálják termékeiket a vendégeknek. Összesen tízféle bort lehet majd megkóstolni. 
– Azt gondolom, hogy nemcsak a fővárosban, hanem más településeken is szükség van az ilyen igényes zenei programokra – emelte ki Katona Zsófia. – Én is nagy jazzrajongó vagyok, és örülök annak, hogy ez a rétegműfaj minden évben eljut a városunkba. Igényes és érdeklődő a közönség, sokan évek óta visszajáró vendégek – tette hozzá a borász.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában