Fotók

2023.07.11. 07:00

Kiengedték a szellemdalt, bemutatóval búcsúztak a Roxínház táborozói

Egy rövid Aladdin-előadással zárult a kaposvári Roxínház napközis tábora a napokban.

Marosi Gábor

A gyerekek szüleiknek mutatták be, hogy mit tanultak a napokban. Az egyhetes alkalmon húsz fiatal vett részt, zömében olyanok, akik nem tagjai a társultnak. A kaposvári Gulyás Natália visszajáró vendége a tábornak. Kérdésünkre elmondta, mindenki nagyon kedvesen viselkedett, jó volt a közösség, és sok mindent tanult az elmúlt napokban. – Érdekes kézműves foglalkozáson vettünk részt, ez nagyon tetszett, csakúgy, mint a táncos produkció, amit néhány nap alatt tanultunk meg – tette hozzá. 

Fotók: Muzslay Péter

A sásdi Hirdi Barnabás egész héten jól mozgott a Roxínházban. A diák néhány éve már tagja a színjátszók közösségének. A fiatal elmondta, barátai miatt döntött úgy, hogy részt vesz a napközis táborban. – Jó érzés, amikor a barátaimmal vagyok, nagyon szeretünk együtt szórakozni – mondta Hirdi Barnabás. 

A Roxínház idén először kettő nyári tábort is szervezett az érdeklődőknek. Az elsőt még júniusban, a tanév utáni első héten, de azon kizárólag a társulat tagjai vehettek részt. Pintér Kata, a Roxínház rendezője lapunknak elmondta, nem szerették volna tábor nélkül hagyni a „külsős” gyerekeket, ezért hirdették meg a júliusi alkalmat. 

– A tábor célja, hogy a kicsik bepillantást nyerjenek a Roxínház életébe – emelte ki Pintér Kata. – A táncos és színjátszós foglalkozások mellett egy Mesetérkép segítségével utaztak is a fiatalok. Ez, egy régi Roxínházas művésznek, Varga Kittinek egy programja, aminek lényege a mesealapú kreatív foglalkozás. A mesetérkép témájának Walt Disney-meséket választottunk – mondta a társulat rendezője. Pintér Kata arról is beszélt, minden gyereknek – aki még nem tagja a Roxínháznak – felajánlották, hogy csatlakozzon a társulat tanodájába, így felvétel nélkül léphetnek be a közösségbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában