Zene

2023.08.14. 12:30

Bach, Brahms, Liszt zenéivel kezdődött el a Kaposfest

Góz Lilla

Bach, Liszt, Bartók és Brahms művei is felcsendültek vasárnap este a Szivárvány Kultúrpalotában a Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál nyitónapján. Augusztus 13–16-a között naponta legalább 150 percnyi komolyzenével várják az érdeklődőket a szervezők. Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében elmondta: a rendezvénysorozat nagymértékben gazdagította a város kulturális életét, s népszerűsége a kezdetek óta töretlen. Hornyák Balázs fesztiváligazgató kiemelte: Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművészt és Várdai István Liszt Ferenc-díjas csellóművészt már jól ismerik a kaposváriak, a kettejük művészeti vezetésével zajló fesztiválon ezúttal 60 hazai és külföldi zenész mutatkozik be a közönségnek. 
Kiemelte: Kaposvár várossá nyilvánításának 150. évfordulóját ünnepelve a Kaposfest nagyszabású, ingyenes könnyűzenei koncertet szervez augusztus 14-én. A Kossuth téren 21 órától a Budapest Jazz Orchestra és vendégei, Szulák Andrea, Polyák Lilla és Gömöri András Máté zenélnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában