Helyi kultúra

2023.08.17. 11:12

Grafikát és akvarellképeket is alkotnak a meghívott művészek Böhönye

Amatőr festők és művészek is dolgoznak a következő napokban Böhönyén, ahol második alkalommal szervezték meg a Böhönyei alkotónapok elnevezésű alkotótábort.

Marosi Gábor

Nagy Erika festőművész, az esemény művészeti vezetője elmondta, a böhönyei, segesdi, nagyatádi és kaposvári alkotók igyekeznek megfesteni a település szépségeit és a környező tájat. Az első napon, kedden a böhönyei szőlőhegyen, az egyik pincészetnél alkottak, ahonnan egészen a Balatonig el lehetett látni. 
Nagy Erika kiemelte, azért hozták létre a tábort, hogy a felnőtteknek is alkotási lehetőséget biztosítsanak. A gyereknek ugyanis van művészeti oktatás a településen, ezért ők gyakrabban tudnak közösen festeni. – Szabadon választott téma alapján dolgozik a 14 meghívott művész – mondta Nagy Erika. – Grafikát is készítenek az alkotók, de azt inkább a vázlat miatt. A leggyakrabban akvarell-, olajfesték- és akriltechnikát alkalmaznak – tette hozzá a művészeti vezető. 
Az önkormányzat mindenben támogatja az alkotókat, akik ezért fejenként két képpel ajándékozzák majd meg a települést. Pénteken állítják ki az alkotásokat a művelődési házban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában