Helyi kultúra

2023.11.12. 11:25

Az idei esztendőben az időjárás is megsiratta a hősöket

Esőben emlékeztek meg az első világháború befejezésének évfordulójáról.

Kiss Kálmán

Fotó: Kiss Kálmán

Az első világháború befejezésének évfordulóján, a Hősök terén, az idén is megemlékezést tartottak a Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola szervezésében. Az eső miatt a rendezvényt nem a világháborús emlékműnél, hanem az intézmény előtt felállított pavilonok alatt tartották meg. A műsorban az iskola tanulói, valamint Gájer Tamás, és a Marcali Bajtársi Dalárda működött közre háborús dalokkal. Ünnepi beszédet Bognár György, a dalárda egyik tagja mondott, aki a Nagy Háborúról és annak emlékezetéről, az emlékművek állításának történetéről, a somogyi és marcali katonákról, valamint személyes családi kötődéseiről osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Kerner Krisztina igazgatónő pedig kihangsúlyozta, bár ez az évforduló nem ünnepnap, az iskola mégis kötelességének érzi, hogy minden évben megemlékezzenek a hősökről és az áldozatokról. 

Fotó: Kiss Kálmán

A rendezvény végén, az első világháborús emlékműnél, Sütő László polgármester és Bereczk Balázs alpolgármester, továbbá Kerner Krisztina igazgatónő elhelyezte a megemlékezés koszorúját és fejet hajtottak. Mécsest gyújtottak és lerótták tiszteletüket Kutor Veronika és Mészáros Géza önkormányzati képviselők; a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület képviseletében Pozsonyi Márk, Csáki Alpár és Fábos László; a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Marcali Csoportja részéről Horváth Zsolt titkár; a polgárőrség képviseletében pedig Ladencsics Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában