Helyi kultúra

2023.11.20. 22:18

Keksziskola – mi már az adventre gondolunk

Előkészítjük a hozzávalókat.

Késes betétű robotgépben összekeverjük a lisztet a sóval.

Hozzáadjuk a felkockázott vajat, pár nyomással összemorzsoljuk.

Most adjuk hozzá a tojássárgájákat és a vaníliaőrleményt.

Pár nyomással összedolgozzuk. Csak ekkor rakjuk hozzá a porcukrot (ez a tészta titka, így lesz omlós a keksz).

Deszkára borítjuk.

Gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől, összegyúrjuk.

Átlátszó fóliába csomagoljuk, és jó tíz percig pihentetjük hideg helyen. Utána 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és tetszés szerint szaggatjuk, formázzuk.

Sütőpapíros tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha még szép világos, éppen csak a széle kezd egy kicsit barnulni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában