Megszólal a Piadanza

2023.12.12. 06:57

A békéért csendül fel a dal az újévi koncerten a boglári lábzongorán

Advent első vasárnapján debütált a Piadanza, vagyis a lábzongora Bogláron. A karácsonyi turnét követően ismét a városban szólal meg a különleges 7,5 méteres hangszer, mely január elsején, a béke világnapján egy Guiness-rekord-kísérlet főszereplője lesz.

Koszorus Rita

– A Glória szálljon a ­mennybe fel jöjjön a béke című darabot adjuk elő a katolikus templomban, a lábzongora nem elektromos hangkeltőkön, hanem a templomi orgonán szólal meg, s énekkarok énekelnek majd, mondta Lubics László alpolgármester, a lábzongora megalkotója. A 15 órakor kezdődő programot követően Werner Lilla, karádi származású fiatal orgonaművésznő ad koncertet. 

– Két éve tört ki az orosz–ukrán háború. Eleinte minden jóérzésű ember sietett a határra segíteni a menekülteken, ez mintha kicsit ellaposodott volna, otthon a fotelben nézzük, ahogy szenvednek a szomszédunkban, a békére újra fel kell hívni a figyelmet. Mi egyszerű emberek csak hallatni tudjuk a szavunkat, ezért is jött létre a Guiness-rekord a békéért újévi koncert – jegyezte meg Lubics László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában