Két alkotó egy tárlaton

2024.02.18. 18:41

Csendéletet és tájképet is megcsodálhatunk a somogyvári kiállításon

Kulturális programokkal töltötték meg a látogatóközpontot Somogyváron. Könyvbemutatóval, kiállításmegnyitóval és zenei produkciókkal várták az érdeklődőket szombaton.

Szabó Gabriella

– Megnyugvást és kikapcsolódást nyújt nekem a festészet – mesélte a somogyvári Papp Józsefné, aki egy éve ragadott ecsetet a kelevízi festőkörben. – Erre a somogyvámosi kiállításra csendéleteket, téli tájképeket hoztam el, de nem maradhattak otthon a balatoni témájú festményeim sem. Nagyon szeretem a Badacsonyt, így természetesen azt is megörökítettem már. 

Papp Józsefné képei együttes tárlaton láthatók Balatincz Krisztina munkáival a somogyvári Szent László Nemzeti Emlékhely látogatóközpontjában. Kelevíz polgármestere kezdetben autodidakta módon tanult festeni. 

– Sokáig nem volt bennem bátorság, hogy önállóan kezdjek el festeni. Pár éve lányomtól kaptam egy festővásznat és így indult minden. Azóta rendszeres résztvevője vagyok a szőlősgyöröki festőkörnek, ahol mentorok segítségével fejlődhetek. Megtanultam a megfelelő ecsethasználatot, a színkeverést és számos technikát kipróbálhattam már – mondta Balatincz Krisztina. Leginkább olajjal szeret alkotni, de pasztellkrétával is szívesen dolgozik. 

A tárlat megnyitóján Móring József Attila kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: legyen szó bármilyen művészeti ágról, ha valaki kiáll a színpadra, ecsetet vagy hangszert vesz a kezébe, akkor nemcsak önmagának, hanem másoknak is örömet szerez. Papp Józsefné és Balatincz Krisztina közös kiállítása még két hétig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában