Fotók

2024.02.07. 19:33

Kényelemben alkothatnak a jövő nagy zenészei a megújult épületben

Átadták a megújult Liszt Ferenc Zeneiskola száz éves épületét szerdán. A beruházás a magyar kormány 190 millió forintos támogatásával valósulhatott meg, amely eredményeként sokkal komfortosabb és olcsóbban üzemeltethető az intézmény.

Koszorus Rita

– A fejlesztések megkezdése előtt fáztak a diákok és a pedagógusok a termekben, amióta azonban befejezték a felújítást általános a 22 fokos meleg a zeneiskolában. Ez a beruházás egyik hozadéka – mondta Nagy Tamás igazgató az ünnepélyes átadón. 

– Gelencsér Attila, képviselő meghallgatta a kérésünket. Azzal a reménnyel kértük meg, hogy az itt dolgozó kollégáink munkakörülményei javuljanak –emelte ki beszédében az igazgató, aki megköszönte a beruházás megvalósításában résztvevők közreműködését. 

– Méltatlan állapotban volt az épület, amely felújítása több jó okunk is volt, hiszen nem csak kaposvári de vidéki gyerekek is tanulnak itt, ötszáz fiatallal foglalkoznak a Liszt Ferenc Zeneiskolában a pedagógusok – mondta Gelencsér Attila beszédében. A politikus kiemelte, hogy az iskola a Pedagógiai Oktatási Központ bázisintézménye, akkreditált kiváló tehetségpont, s az ország legjobb tíz zeneiskolája között található.

– A zene nem cél, hanem egy eszköz, hiszen a művészeti nevelés jobbá teszi az embert, mondta Kaposváron Lebanov József a magyar Belügyminisztérium Köznevelési Stratégiai Főosztály főosztályvezetője. 
– Az elmúlt öt évben 4576 óvoda és iskolafejlesztést indult el 1 milliárd forint értékben. A Nemzeti Köznevelés Fejlesztési Infrastruktúra Program jelenleg 220 projekt fut, tette hozzá a Belügyminisztérium főosztályvezetője. 

– A mögöttünk hagyott években jelentős történelmi épületeinket megújító programba kezdtünk, így újult meg a volt MÁV internátus, a Csiky Gergely Színház, a levéltár, a vasútállomás, a székesegyház és a kórház volt déli tömbje és egyik állomása a zeneiskola megújítása – mondta Szita Károly, polgármester a Liszt Ferenc Zeneiskolában, ahol a növendékek játékát követően ünnepélyesen átvágták az elkészült beruházást szimbolizáló nemzeti színű szalagot is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában