Itt a farsang

2024.02.04. 12:19

Télűző mulatság söpört végig a vármegyén

Hömpölygött a tömeg szombat délután a Fő utcán és a Kossuth téren. Mindenki a farsangi felvonulásra volt kíváncsi. Nem maradt el a kiszebáb égetés és Dorottya is tiszteletét tette a télűző mulatságon.

Góz Lilla

Fotó: Németh Levente

Nem csak Kaposváron, hanem több somogyi településen rendeztek télűző mulatságot. A balatonlellei rendezvényparkban helyi és környékbeli borászok, éttermek, cukrászdák kínálták újboraikat, pezsgőiket és a finom falatokat. Korhely levest, székelykáposztát, lepényeket, de még pacalt is kóstolhattak az érdeklődők. Balatonszárszón fánkkal, interaktív gyermekműsorral és kézműves programokkal kedveskedtek. 

A jelmezbe öltözött gyermekeket meg is ajándékozták. Szőlősgyörökben pedig az Együtt Györökért Egyesület negyedik alkalommal rendezett farsangi felvonulást. A sportpályánál elégették a kiszebábot, a tűzbe gond-baj űző cetliket dobhattak a résztvevők. Zsíros kenyérrel, fánkkal, forró italokkal is kedveskedtek nekik, majd este a bálban folytatták a mulatságot. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában