Strandröplabda

2017.07.24. 14:13

Mészáros Péter is pályára lépett az erőpróbán

Kaposváron a Virágfürdőben folytatódott az 1. MCM-Diamant megyei strandröplabda-körverseny sorozat a RÖAK Kupáért kiírt harmadik fordulóval.

Fenyő Gábor

A három versenyszámban a 27 páros összesen 56 találkozót váltott egymással a két pályán, a legjobbaknak pedig az érem mellett ajándékcsomag is jutott a RÖAK jóvoltából. A végsőkig elszánt párosok még borús időben kezdtek, ám később már igazi kánikulában folytatódtak a csatározások, azaz az indulóknak a hőség mellett az egyre forróbbá váló homokkal is meg kellett küzdeniük.

Az erőpróbán az NB I.-es 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem több jelenlegi és egykori játékosát is pályára szólították. Rák Rebeka két aranyat is begyűjtött, miután az öccsével, Vincével megnyerte a vegyes párost, Orczi Mariannal pedig a női párosban diadalmaskodott. Horváth Alexandra nyakába bronz került, de jutott érem Tóth Eszternek és Győrbíró Kamillának is. A kaposvári viadal külön színfoltját jelentette a Mészáros (vegyes)páros: az egykori 92-szeres válogatott Péter nagyobbik lányával, Zsófiával indult, s végül az ötödik helyen kötöttek ki. A múlt és a jelen kiválóságai mellett a jövő reménységei is megmutatták magukat; a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely több kiválósága is a mezőny első felében zárt.

Az V. RÖAK Kupa végeredménye

Nők (8 páros – 16 mérkőzés): 1. Rák Rebeka, Orczi Mariann (Kaposvár), 2. Győrbíró Kamilla (Kaposvár), Székely Barbara (Pécs), 3. Tóth Eszter (Kaposvár), Kiss Rebeka (Pécs), 4. Mészáros Zsófia, Szerencsés Mimi (Kaposvár).

Férfiak (8 páros – 16 mérkőzés): 1. Dombói János (Kaposvár), Fodor Dániel (Pécs), 2. Zsalakovics Máté (Kaposvár), Baumholczer Martin (Pécs), 3. Horváth András, Pólics Kevin (Pécs), 4. Pozsgai Donát, Szabó Tamás (Pécs).

Vegyes páros (11 páros – 24 mérkőzés): 1. Rák Rebeka, Rák Vince (Kaposvár), 2. Győrbíró Kamilla (Kaposvár), Balla Róbert (Pécs), 3. Horváth Alexandra, Lassu Ádám (Kaposvár), 4. Orczi Mariann, Balassa Béla (Kaposvár).

Folytatás augusztus 5-én, amikor is a mezőny visszatér a balatonlellei Napfény-strandra, az öt felvonásból álló sorozat pedig rá egy hétre az igali fürdőben zárul majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában