Röplabda-NB I., férfiak

2017.08.08. 15:10

Bolgár légióssal erősít a Fino Kaposvár

A Franciaországba szerződött Bozóki Bencét bolgár légióssal pótolja a 18-szoros bajnok és ugyancsak 18-szoros Magyar Kupa-győztes, Demeter György mester vezette Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A 28 éves Galin Nikolov korábban szerepelt a bolgár ifjúsági válogatottban is, az előző szezonban pedig a Minyor Pernik csapatának a színeiben a bolgár pontvadászatban szerepelt.

Fenyő Gábor

A kereken két méterre nőtt bolgár játékos nem most szerződik először külföldre: korábban megfordult már Franciaországban, Szlovéniában és Libanonban is. A Fino Kaposvár augusztus 14-én kezdi majd a felkészülést, s azon a héten csatlakozik új csapatához Galin Nikolov. A társaságra hathetes kemény munka vár, lévén a bajnoki rajt szeptember második felében lesz. A tervek szerint a kaposvári együttes nemzetközi előkészületi mérkőzésekkel hangol horvát és szlovén csapatokkal a közel másfél hónapos felkészülési időszak alatt.

A bajnoki címvédő Fino Kaposvár csapatától eddig négyen köszöntek el, s hárman érkeztek. A hírek szerint lesz még új igazolás: jó esély van arra, hogy egy jó nevű, egykori sokszoros válogatott, külföldi klubokat is megjárt magyar játékos is a somogyi megyeszékhelyen folytatja majd.

A Fino Kaposvár kerete

Keen Cameron, Szabó Bence – feladók; Bögöly Gábor, Kalmár Ákos, Kiss Máté, Horváth Kristóf, Galin Nikolov (bolgár) – ütők; Nagy József, Vajda Tamás, Szabó Barna Frigyes, Kulcsár Adrián – centerek; Pápai Péter – liberó. Érkeztek (3): Horváth Kristóf – ütő (HÉP-Kecskeméti RC), Pápai Péter – liberó (VK Spartak UJS Komárno, Szlovákia), Galin Nikolov (bolgár) – ütő (Minyor Pernik, Bulgária). Távoztak (4): Bozóki Bence – ütő (L'Asi Volley Bordeux, francia III. osztály), Dávid Zoltán – ütő (HÉP-Kecskeméti RC), Deák Márk – liberó (HÉP-Kecskeméti RC), Csányi Tamás – center (?).

Vezetőedző: Demeter György. Játékosedző: Nagy József. Statisztikus: Zarka Péter. Gyúró: Ollé Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában