Megyefoci előzetes

2017.09.28. 19:59

Egy csapat maradhat csak hibátlan a forduló után

Az Adama megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulója után már csak egy csapat maradhat százszázalékos, lévén szombaton 15 órakor a trónkövetelő Nagyatád a bajnoki címvédő Balatonlellét fogadja. A döntetlennek gyaníthatóan a Balatoni Vasas örülne a leginkább, már persze ha vasárnap begyűjtik a pontokat a sereghajtó Tab otthonában.

Fenyő Gábor

Szombat – 15 óra:

Nagyatád–Balatonlelle

A Balatonlelle utoljára még tavaly augusztus 29-én hazai pályán a Babócsa ellen szenvedett vereséget, vagyis több mint 13 hónapja őrzik a veretlenségüket a megye egyben. Vajon sikerül-e szintén nagy terveket szövögető nagyatádiaknak pontot tenniük a nagy sorozat végére?

– Legutóbb Marcaliban meglehetősen mély talajú pályán játszottunk, ami sokat kivett a csapatból A szerdai edzésen éreztem ismét azt, hogy megint „egyben” vannak – mondta Keszei Ferenc, a Nagyatád mestere. – Próbáltunk minél több információt begyűjteni a Lelléről. A csütörtöki nap egyébként a regenerálódásé, pénteken pedig a taktikai elemek gyakorlására helyezzük a hangsúlyt. Ki kell használnunk a hazai pálya előnyét. Harcos, fegyelmezett és koncentrált nagyatádi csapatot szeretnék szombaton délután viszont látni a pályán, ami három pontot érhet. Annál is inkább jó lenne győzni, mert a jövő héten a Balatoni Vasas vendégei leszünk, s egyáltalán nem mindegy, milyen hangulatban várjuk majd az újabb „hatpontos” derbit.

A nagyatádi keret tagjai közül a lábtörést szenvedett Kiss Péter és a térdével bajlódó Patak Bálint még lábadozik. Kovács Krisztián favágás közben sérült meg, s össze kellett varrni a térdét. Vukan Nikolics sincs teljesen rendben, aki épp ezért csak egy órát volt a pályán legutóbb, Knippl Zoltán pedig Marcaliban sérült meg, így kérdéses a játéka.

– Az edzésen azt mondtam a srácoknak, hogy nem bajnoki döntőt játszunk Nagyatádon: ha nyerünk, attól még nem vagyunk aranyérmesek, ha pedig veszítünk, akkor sincs világvége – mondta Kenéz Szabolcs, a Balatonlelle mestere. – Úgy kell tekintenünk erre a fellépésre, mint a soron következő bajnoki találkozónkra. Ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor már elégedett leszek a fiúkkal. Hogy aztán ez mire lesz majd elég Nagyatádon, az szombaton délután eldől.

Balatonlellén egyetlen játékos kivételével mindenki hadra fogható. Egyedül csak Galgóczi Károly bajlódik a térdével, így elképzelhető, hogy csak a pálya mellől követheti majd nyomon a nagyatádi rangadót.

Kadarkút–Nagybajom

A kadarkúti egylet legutóbbi fellépésén pontos volt hazai pályán a másik újonc, a Somogysárd ellen – a vendégek a hajrában egyenlítettek –, míg a Nagybajom szintén hazai pályán alulmaradt a Balatonkeresztúrral szemben. Ettől függetlenül eddig pontosan kétszer annyi pontot gyűjtöttek, mint a Kadarkút. Ha van háromesélyes meccs, akkor ez az.

Vasárnap – 15 óra:

Somogysárd–Marcali

A jelek szerint a megye egyben is komolyan számolni kell a somogysárdi társulattal, amely a Marcali ellen (is) igényt tart mindhárom pontra.

Tab–Balatoni Vasas

Ha versenyben akar maradni a Balatoni Vasas a bajnoki címért zajló csatában, akkor nyernie kell. Az eddig egy pontot gyűjtött Tabnak viszont inkább előbb, mint utóbb, meg kell(ene) kezdenie a felzárkózást. Érdekes csata lesz...

Magyaregres–Csurgó

A Csurgó az utolsó három bajnokiját behúzta, s ezzel a Magyaregrest (is) megelőzte

a tabellán. Vajon folytatódik-e a csurgói sikertörténet?

Babócsa–Segesd

A Babócsa lényegesen jobb és masszívabb csapat annál, mint a tabellán elfoglalt helyezése mutat. Más kérdés, hogy vasárnapi ellenfele, a Segesd sem a kiesés ellen fog küzdeni.

Karád–Fonyód

Legutóbb ponttal térhetett haza Segesdről a karádi egylet. Van rá sansz, hogy most mindhármat otthon tartják.

Toponár–Balatonkeresztúr

A Toponár és a Balatonkeresztúr is győzött legutóbb, ráadásul mindkét alakulat idegenben. Mindenesetre a bravúr kategóriába tartozna, ha a keresztúriak ismét három pontot tudnának zsákmányolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában