BIRKÓZÁS

2018.02.26. 15:03

A junioroknál is állt kasis birkózó a dobogón

Zsinórban harmadik versenyét rendezte a somogyi megyeszékhelyen a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a KASI-USE, a Dél-Zselic SE és a Magyar Birkózó Szövetség. Ezúttal a junior korosztályú kötöttfogású birkózók léptek szőnyegre az első minősítési versenyen.

Kun Zoltán

A juniorok számára is az idei válogatott kerettagság biztosítása volt a cél az RG csarnokban rendezett versenyen. A korcsoport tagjai idén első alkalommal mérték össze tudásukat. Az előző heti alacsonyabb korosztályú minősítési versenyekhez képest ugyan kisebb mezőny jött össze, de küzdelemben és kiélezett csatákban már csak a tét nagysága miatt sem volt hiány. A meghirdetett tíz súlycsoportban három alkalommal a Dorogi NC sportolói állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A hét további aranyon a a Cegléd, a Kecskemét, a Pénzügyőr, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a Budapesti Honvéd, a BVSC és az ESMTK birkózói osztoztak.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola színeit két birkózó, Járfás András és Kajtán Olivér képviselte a mezőnyben. Mindketten a 67 kg-ban voltak érdekeltek és a hazai megméretésen az elérhető legjobb eredménnyel fejezték be a küzdelmeket. Mindketten eljutottak a döntőig, ahol végül Kajtán Olivér kezét emelték a magasba. Győzelmével Kajtán nagy lépést tett a válogatott kerettagság megszerzése felé. Nagy dicséretet érdemel klubtársa, Járfás András is, aki a junior korcsoportban idén még csak első éves és a szabadfogású válogató után ezúttal is az értékes második helyen végzett.

A Kaposváron rendezett junior kötöttfogású minősítési verseny győztesei - 55 kg: Kecskeméti Dávid (Ceglédi VSE), 60 kg: Farkas Rajmund (Kecskeméti TE), 63 kg: Jász Márton (Pénzügyőr SE), 67 kg: Kajtán Olivér (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola), 72 kg: Lévai Tamás (Budapesti Honvéd SE), 77 kg: Kismóni Móric (Dorogi NC), 82 kg: Takács István (BVSC-Ganz-Jászkisér), 87 kg: Szőke Alex (ESMTK), 97 kg: Vátzi Bálint (Dorogi NC), 130 kg: Vátzi Roland (Dorogi NC).

A csapatpontverseny végeredménye: 1. Dorogi NC, 2. Ceglédi VSE, 3. Ferencvárosi TC.

A kaposváriak eredményei, 67 kg 1. Kajtán Olivér, 2. Járfás András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában