Kézilabda NB I., férfiak

2018.02.04. 14:46

Elmaradt a reváns – egy pontot elvitt Csurgóról a Komló

Megkezdődött a tavaszi pontvadászat a férfikézilabda élvonalában. Bencze József, a Csurgói KK vezetőedzője nem számíthatott Bartucz, Gazdag és Hanusz játékára, de felépült, Tóth Attila és Szeitl Erik, valamint az ismét csurgói mezt öltő Darko Pavlovic is a keretbe került.

Huszár Hajnalka

Csurgói KK–SPORT36-Komló 22–22 (12–10)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Horváth P., Marton B.

A Csurgói KK nem titkolt célja az volt, hogy visszavágjon az ősszel elszenvedett vereségért. A pályán kemény harcban sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. Az előny a hazai együttesnél volt egészen a nyolcadik percig, akkor vette át először vezetést a Komló.

Oslak találatával egyenlített a Csurgó, és Balogh Tibor is bravúrokat mutatott be a kapuban. A 12. percben egy látványos vetődéssel akadályozta meg a komlóiak üres kapura eldobott lövését, kivívva a szurkolók tapsát. Egészen a 14. percig kellett várni arra, hogy ismét vezessen a hazai alakulat. Ekkor Vasic vette be az amúgy kiválóan védő Granic kapuját.

Bár Sunajko találatával egyenlített a bányászcsapat, de csurgói részről Cehte, Ferreira és Hadziomerovic is betalált, és erre csak Markovic gólja volt a felelet.  Ezt az előnyt megtartották a csurgóiak, így két gólos előnyről várhatták a folytatást.

A második játékrészben sokáig megmaradt az első harminc percben kiharcolt előny, sőt volt lehetőség arra is hogy ezt tovább növeljék, de nem adta magát könnyen a Komló. A 40. percnél  15–15  állt az eredményjelzőn. A Komló nem csak kiegyenlített, hanem Jerkovic góljával a vezetést is átvette.

Ezt Tóth Attila, majd Cehte találata követte, így ismét a Csurgónál volt az előny. Mind a két csapat nagy erőbedobással küzdött, hol az egyik, hol a másik vezetett. A végjátékban két csurgói gólt, két komlói találat követett, majd Jovic találatával ismét egál volt az eredmény. Bár még egy perc vissza volt a találkozóból gól már nem esett, így igazságosnak mondható döntetlen született a találkozón.

– A várakozásnak megfelelően parázs mérkőzést játszottunk – értékelt Bencze József vezetőedző. – Ilyen sok hibával és gyenge helyzetkihasználással mér régen játszottunk. Csalódott vagyok a döntetlennel. Van min javítanunk, és az elkövetkező időszakban ez lesz a fő cél, hogy a hibáinkon korrigáljunk.

– Jó mérkőzést játszottunk ma is a Csurgóval – mondta Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője. – Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt, a másodikban azonban sikerült feljönnünk annak ellenére, hogy a belső posztjainkon kevesek voltunk. A küzdeni tudásunknak köszönhetjük az értékes pontot, ami egy nagyon jó csapat ellen győzelemmel ér fel.

Csurgói KK: Balogh – Vasics 3, Josic 3(3) , Cehte 3, Oslak 5(1), Radjenovic, Hadziomerovic 3. Csere: Balogh Á. (kapus), Vasvári, Varjú, Tóth 2, Géczi, Jerebie, Ferreira 3, Szeitl, Pavlovic. Vezetőedző: Bencze József.

SPORT36-Komló: Granic – Gebhardt 1, Grünfelder 2, Balázs 3, Jerkovic 6, Katzirz, Markovics 7(2). Csere: Selymes (kapus), Laufer, Hoffmann, Marcsek, Szunajko 2, Wéber, Obradovic 1, Szkokán, Kovács. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 6 ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill.2/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában