Röplabda Magyar Kupa – Galéria

2018.02.14. 21:14

Nagy pofon a Barcikától – oktatta a Fino Kaposvárt a Vegyész

A jelek szerint már nem a jövő heti kazincbarcikai kupavisszavágóra, hanem a bronzmeccsre kell készülnie a Fino Kaposvár társulatának. Az még talán meglehet, nem úgy, mint tavaly...

Fenyő Gábor

Fino Kaposvár–Vegyész RC Kazincbarcika 0–3 (–18,–23, –26)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 350 néző. V.: Vári, Árpás.

A Magyar Kupa elődöntőjének első hazai felvonásán Vajda Tamás kezdte meg a pontgyártást, amit aztán a vendég barcikaiak folytattak. Sajgó szívvel írjuk, de tény: a nyitójátszmához köze nem volt a házigazda Fino Kaposvárnak, amelyből ismét hiányzott ifjabb Nagy Péter. A szett vége felé Bögöly Gábort Horváth Kristóf váltotta, ám a barcikai alakulatot képtelenség volt feltartóztatni. A teljes képhez tartozik, hogy csak ebben a játszmában kilenc ponttal ajándékozta meg ellenfelét a Demeter-egylet, amiből öt nyitásrontás volt.

A második játszmában próbálta megemberelni magát a kaposvári együttes, s a Kalmár Ákos, Nagy József és a bolgár légiós Galin Nikolov jóvoltából el is ment négy ponttal. Más kérdés, hogy ekkora előny sem volt elég...

A harmadik, utolsó játékrészben végig a vendég Vegyész diktálta a tempót; a megroggyant Fino csak kapaszkodott ellenfele után, miközben egy nyitás erejéig Szabó Bence is pályára került. A játékrész sorsa végül némi túlórázás után dőlt el, ám azt tudni kell, hogy csak a Barcikának volt játszma- és egyben mérkőzéslabdája, s a negyediket győzelemre váltották.

Ha a krónikás jól számolta, a házigazda kaposváriak nem kevesebb, mint 18 nyitást szúrtak el. Ez nemhogy a Barcika, de semmilyen más csapat ellen nem fér bele.

 

Nehéz megélni, de változnak az idők. Régen a többi magyar csapat tanult a Fino Kaposvártól, illetve annak elődjeitől. Most nekünk kell a Vegyésztől... Az első kaposvári találkozó tükrében a jövő héten csütörtökön esedékes visszavágó csupán formalitásnak tűnik.

Fino Kaposvár: Keen (1), Nikolov (13), Nagy J. (8), Kalmár Á. (12), Bögöly (1), Vajda T. (5). Csere: Pápai P. (liberó), Horváth K. (5), Szabó Bence (–). Vezetőedző: Demeter György.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez (5), Milev (7), Banai (9), Szabó D. (12), Mészáros D. (9), Juhász P. (10). Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N. (–), Toronyai (–), Kozsla (–), Blázsovics (–). Vezetőedző: Daniel Oravec.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában