Röplabda NB I., férfiak

2018.02.04. 19:53

Sérülések tizedelik, mégis simán nyert a Fino

Három–nullra verte a Fino Kaposvár együttese hazai pályán a Pécsi TE-PEAC csapatát a férfiröplabda NB I.-ben.

Fenyő Gábor

Fino Kaposvár–Pécsi TE-PEAC 3–0 (13, 14, 25)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 200 néző. V.: Farkas L., Horváth M.

Nem akármilyen sérüléshullám sújtja a Fino Kaposvár társulatát. Nagy József, Vajda Tamás és Bögöly Gábor ki is hagyta a pécsiek elleni fellépést, míg a hátát fájlaló ifjabb Nagy Péter a nyitójátszmában pályára lépett, a vállával bajlódó Kalmár Ákos pedig a második szettől játszott.

Mindettől függetlenül az első és a második felvonásban nem volt gond, amikor is elsősorban a bolgár Galin Nikolov, majd Horváth Kristóf döngölte kitartóan a padlót. A harmadik szettben viszont – amikor Kiss Máté is lehetőséget kapott – tartani lehetett attól, hogy ezt a vendég pécsiek húzzák be, akiknek két játszmalabdájuk is volt. Amúgy ebben a felvonásban külön ütőpárbajt vívott egymással Galin Nikolov és a korábban Kaposváron is megfordult kubai Salazar Yavier Cordies.

Bár nem egy ászt és szépségdíjas blokkot láthattunk, ám annál több hiba tarkította mindkét együttes játékát. A kaposváriak és a pécsiek is játszmára valónyi ponttal ajándékozták meg egymást. Ha a krónikás jól számolta, a házigazda kaposváriak összességében 15 nyitást rontottak, amiben feltétlenül javulni kell; a Vegyész és a Kecskemét ellen ennyi hiba nem fér bele.

– A Barcika és a Kecskemét elleni rangadókat megelőző MAFC elleni fővárosi találkozóra jó lenne már komplett csapattal felállni, de megeshet, hogy ez csak álom marad – mondta a vasárnapi találkozó után Demeter György, a házigazda Fino Kaposvár mestere.

Fino-Kaposvár: Keen (3), Nikolov (15), Kulcsár A. (9), ifjabb Nagy P. (2), Horváth K. (12), Szabó Barna Frigyes (3). Csere: Pápai P. (liberó), Kalmár Á. (5), Kiss M. (–). Vezetőedző: Demeter György.

Pécsi TE-PEAC: Dolgos (2), Fodor D. (1), Turcsics (2), Cordies (13), Horváth B. (10), Soós A. (–). Csere: Kaszás Z. (liberó), Pordán (–), Portik (–), Szabó G. (1). Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában